Buiten spelen

Kinderdagverblijf Boefjes vindt buitenspelen belangrijk. Als het weer het toelaat spelen de kinderen elke dag buiten. Het maakt niet uit of dit nou rennen, fietsen of wandelen is. Door middel van buitenspelen kunnen kinderen hun energie kwijt. Buitenspelen stimuleert uiteraard de motorische- en sociale ontwikkeling van het kind.

Voorlezen

Bij kinderdagverblijf Boefjes lezen we elke dag boekjes voor. Dit kan individueel of in groepjes in de leeshoek, voor het slapen gaan of gezamenlijk aan tafel. Voorlezen stimuleert namelijk de taal- en emotionele ontwikkeling van het kind.
De leidster leest het boek voor en betrekt de kinderen bij de inhoud van het boek. Waar gaat het boek over? Wat zie je op het plaatje? Welke kleuren en vormen zijn er te zien?

Thema’s

Kinderdagverblijf Boefjes werkt aan de hand van de vier seizoenen. De sub thema’s zijn onderverdeeld onder deze vier thema’s. Voorbeelden: dieren, vakantie, kleuren en vormen.

Kinderdagverblijf Boefjes past de activiteiten aan op het thema. Denk hierbij aan een raamschildering, de knutselactiviteiten, boekjes lezen, liedjes luisteren en spelletjes spelen.

Ook bieden we verschillende knutselactiviteiten aan. U kunt onder andere denken aan verven, plakken, knippen, kleien en prikken.

De oudere kinderen krijgen uitdagende activiteiten aangeboden ter voorbereiding op de basisschool. Zij leren knippen, tellen, maar ook herkennen van kleuren en vormen etc.

Feestdagen

Kinderdagverblijf Boefjes viert samen met de kinderen de feestdagen. De feestdagen die we vieren zijn:

 • Sinterklaas:
  Samen met de kinderen vieren we het sinterklaasfeest. Uiteraard bezoekt sinterklaas en zwarte piet het kinderdagverblijf.
 • Kerstmis:
  Rond kerst worden er activiteiten georganiseerd.
 • Pasen:
  Samen met de kinderen beleven we een leuke dag. De kinderen zoeken paaseieren, er worden verschillende activiteiten aangeboden en we eten samen.

Naast deze feestdagen wordt er ook aandacht besteed aan de volgende speciale dagen:

 • Valentijn
 • Carnaval
 • Dierendag
 • Halloween
 • Koningsdag
 • Moederdag
 • Vaderdag

Verjaardagen

De verjaardag van het kind wordt uitbundig gevierd. Voor de jarige wordt er een mooie verjaardagsmuts gemaakt. Het lokaal wordt mooi versierd en de jarige krijgt een mooie kaart mee naar huis. De leidsters en kinderen maken muziek en zingen voor de jarige en daarna mag het kind trakteren.

Wij vragen aan de ouders om zo min mogelijk zoetigheid mee te geven als traktatie. Als er
snoep o.i.d. getrakteerd wordt, geven de leidsters dit aan de kinderen mee naar huis. Zo kan
iedere ouder zelf bepalen of zijn/haar kind dit wel of niet mag.

Als één van de ouders/ verzorgers jarig is maakt het kind een tekening.

Uitjes

Kinderdagverblijf Boefjes probeert elke maand een leuk uitje te plannen voor de kinderen. Gezellig samen naar de kinderboerderij, de bibliotheek, het park of een leuke dag beleven bij Ballorig.
Lekker een ijsje halen en naar de markt zijn ook uitjes die geregeld worden gepland om ervoor te zorgen dat de kinderen een leuke dag beleven.                                                                                                                                                                                                                                                     
Speelhoeken

Kinderdagverblijf Boefjes biedt in de speelruimte verschillende speelhoeken aan. De kinderen kunnen in de verschillende hoeken spelen. Deze hoeken daagt hen uit om te experimenteren, te ontdekken en te ontwikkelen.
Er is verschillend en uitdagend spelmateriaal. Kinderdagverblijf Boefjes heeft zes verschillende speelhoeken: De tekenhoek, keukenhoek, poppenhoek, bouw- en auto hoek, loungehoek en de baby hoek.